NOVO

8 mesecev Azije. 6 drzav. V sirino, visino in globino. Kulture, okolja, delovanja, politike, druzbe, posameznika, narave in mest. Predvsem pa vase. In ob zivljenju prostovoljke v misijonih za sest mesecev v kamboska dekleta. Temu recem Ljubezen.

Tajske ugotovitve

Kamboski otroci zbirajo plastenke in plocevinke, prodajajo zapestnice na ulici ali brskajo po smetnjakih. Tajski palijo le na denar.

Priti na Tajsko in ne podleci skusnjavi tajske masaze je nemogoce. In steje kot greh. 5 evrov.

Na Tajskem z lahkoto prezivis s 6 evri na dan: za lastno sobo in hrano. Seveda brez premikanja po drzavici. Od tega je soba 5 evrov.

Kamboska kulinarika mi je zelo pri srcu, se pa Tajci malo raje igrajo. Z okusi in estetiko. Hrana ima svoje care!!! #potrditevspletnihvirov

Trajnostni razvoj ni ravno nekaj, o cemer bi tukaj kadarkoli razmisljali. Za pobeg v pravo tajsko zivljenje je nujno vloziti veliko truda in iznajdljivosti. Vse za turiste in vse po posebni ceni le zate. Mesta so tako prakticno turisticni kompleksi, plaze male turisticne trznice izdelkov za enkratno (morda celo nickratno) uporabo.

Tajci so bolj prijazni in odprti in cvekavi. Velikokrat v zameno za prijaznost dobijo kaksen baht vec. Vendar je neprecenljivo ko te kozmeticarka po opravljeni storitvi od nekega cudnega veselja kar objame.

Tajska je azijski center proizvodnje hrane - ima odlicne klimatske pogoje in je odprta za izvoz. Cena te ugotovitve so neskoncna polja monokulturnega kmetijstva in izginjanje prvotne vegetacije.

V Kambodzi je lahko biti vegeterijanec. Na Tajskem se lazje.

Meditacija in lenobno polezavanje. Sadni napitki in crne kave. Masaze, zobozdravniki in kozmeticarke. Odkritje joge. Razvojni in custveni sok po Kambodzi. Templji, monki in trznice. Trajnostni razvoj. Lekarniski podvigi. Turkizno morje in zelena severa. Kljucne besede moje Tajske.

Nic ne premaga moje Kambodze. Ceprav je zivljenje tukaj za zahodnjaka ugodnejse kot pri sosedih.