Slovenska kuhinja v Kambodzi
Danes je praznik. Budisticni. In nasa dekleta so se doma, praznujejo.Tako sem se sama podala v kuhinjo, na lov za slovensko kulinariko.
Zopet trenutek vzajemnosti. Paulen, nasa kuharica (bivsa ucenka nase sole), me je ucila pripravljati kmersko hrano, jaz pa sem socasno pripravila jabolcni strudelj in prezganko.
Glede na to, da sem prvic v zivljenju popolnoma sama pripravila testo za strudelj, se mi zdi, da je kar dobro uspel. Kako hecno, vsa leta sem strudelj pripravljala s kupljenim testom, potem pa v Kambodzi ugotovis, kako je veliko bolj zabavno zamesiti vleceno testo, in ga potem igrivo raztegovati po pultu. :)
Prezganka. Jah, ok. Zaradi strahu, da bo prevec prezgana, sem morda malo prehitro zalila z vodo in ni imela popolnega okusa perzganke. Je pa bila slovenska. :)
Se ucimo. Vseeno smo pojedli vse kar je bilo slovenskega.